​​
Actueel overzicht

De industrieel ontwerper als verbinder tussen creativiteit, innovatie en maatschappelijk debat

We staan voor een zeer uitdagend tijdperk waarin meerdere disciplines zullen moeten samenwerken om tot succesvolle producten te komen. De industrieel ontwerper zal hier een verbindende rol in spelen en is uitstekend in staat om de verbinding te maken tussen techniek en zijn gebruikers. (Bron: Tom Evers / Analyse Industrie)

30/03/2018 Lees verder

The next big thing for business? Creativity

De creatieve economie heeft, net als de industriële en informatierevoluties die eraan voorafgaan, het potentieel om wereldwijde groei te ontketenen door organisaties effectiever en innovatiever te maken. Dit is de reden waarom durfkapitaal investeerders ontwerpers inhuren. (Bron: World Economic Forum)

28/02/2018 Lees verder

De groeipuzzel

De creatieve sector is een van de belangrijkste groeiende en innoverende sectoren van de westerse samenleving. De verwachting dat creativiteit een van de sleutelfactoren is die bijdragen aan innovatie en de groei en waarde van onze economie. (Bron: Creatief Ondernemerschap Lab)

26/02/2018 Lees verder

Creatieve industrie draagt bij aan Nederland Circulair 2050

Het project CIRCO maakt deel uit van de topsector Creatieve Industrie en is nauw betrokken bij de transitieagenda’s van consumptiegoederen, kunststoffen, consumptiegoederen en maakindustrie. CIRCO heeft al meer dan 200 bedrijven ondersteund bij het circulair ondernemen, bijvoorbeeld door het anders ontwerpen van producten, het vormen van nieuwe waardeketens en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden van gebruik.

18/01/2018 Lees verder