​​
Actueel

Mariana Mazzucato, auteur van Moonshot, geeft keynote presentatie op InnovatieExpo 2021

Meld je aan voor de InnovatieExpo 2021!

Op 8 april 2021 is het zover: dan komt hét innovatienetwerk van Nederland samen op de InnovatieExpo 2021.

Ben je benieuwd welke innovaties Nederland in huis heeft op het gebied van energie, circulaire economie, verstedelijking en mobiliteit? Laat je creativiteit prikkelen en ontmoet toonaangevende innovators, bewindspersonen en jong talent!

Meld je nu aan voor de InnovatieExpo 2021!

Ontmoet de innovators
Loop virtueel over de online beursvloer van de InnovatieExpo en ga in gesprek met meer dan 60 grote en kleine innovators. Ontmoet exposanten zoals Ioniqa, Kaumera, RAW paints, Zenid en Waterweg en kom erachter hoe zij het verschil willen maken in de circulaire economie, energietransitie, verstedelijking & mobiliteit.

Wil jij weten hoe je zelf een innovatie kan versnellen? En het brede palet van innovaties op de Expo in vogelvlucht meekrijgen? Laat je dan op 8 april onder bezielende leiding van een showmaster en innovatie-expert meevoeren in de Innovatieparade. Ontdek in deze wervelende, interactieve parade welke innovaties je op de Expo kan vinden en kom er in 30 minuten achter hoe die bijdragen aan de opgaven waar we voor staan.

Lezingen en talkshows
Mariana Mazzucato, een van de meest invloedrijke economen ter wereld, schetst nieuwe ideeën tijdens de keynote lezingen met innovatieve sprekers. Cora van Nieuwenhuizen, Mona Keijzer en Stientje van Veldhoven en vele anderen geven je tijdens de talkshows inzicht in welke innovatieve oplossingen we moeten opschalen om duurzame en circulaire ambities voor 2030 te realiseren.

In de talkshow ‘The Courage Club - Circular Economy’ wordt de kern van de circulaire zaak vastgepakt met sprekers als Roald Laperre en Harald Tepper. In een open en moedig gesprek wordt de systeemtransitie inzichtelijk: welke doorbraken zijn nodig voor een kansrijke ontwikkeling naar de circulaire economie in 2050? Waar zit de circulaire pijn, wat is het medicijn en wat zijn de gevolgen?

Werksessies
Laat je inspireren bij een van de vele werksessies over onderwerpen als micromobiliteit, de kracht van sociale innovatie en water als circulaire bron voor duurzame energie.

Leer van experts zoals hoogleraar Ad van Wijk en Scenarist Jeremy Bentham welke rol waterstof kan spelen in onze toekomstige energievoorziening.

Woon de Brainpowersessie bij en ontdek aan de hand van vragen uit de praktijk wat er nodig is om als circulaire innovator concurrerend te worden in een markt overspoeld door goedkope spullen uit China.

Kom erachter hoe we tot een systeemverandering in de landbouw kunnen komen of neem eens een kijkje in de wereld van circulair, conceptueel en biobased bouwen.

Jongeren
Kijk mee naar het Jonge Innovators kanaal en raak onder de indruk van de creatieve ideeën van jong innoverend Nederland. Achter de schermen zijn groepen jongeren druk bezig geweest om innovatieve oplossingen te verzinnen voor de maatschappelijke opgaven – op 8 april zullen ze dit presenteren! Daarnaast is er ook een Hackathon, worden jonge exposanten in de spotlight gezet en nog veel meer!

En verder…
Ga mee op Innovatiewandeling en ontdek de mysteries van het Plofbos, test je kennis met de InnovatieQuiz of doe mee aan een van de tientallen andere sessies op de InnovatieExpo 2021!