​​
Actueel overzicht

Aangescherpte focus Creative Holland

Creative Holland, het internationaliseringsplatform van de Topsector creatieve industrie, legt de komende periode de focus op drie landen: de Verenigde Staten, China en Duitsland. Daarnaast zal Creative Holland in 2020-2021 actief betrokken blijven bij een aantal internationale sleutelevenementen, waaronder missies en strategische beurzen in andere landen. De dagelijkse leiding van Creative Holland ligt in handen van Femke Blok en Simone van Bennekom.

27/10/2020 Lees verder

Genomineerden Dutch Design Awards 2020

Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt van de Dutch Design Awards 2020. Alle ingezonden projecten zijn, naast enkele categorie specifieke criteria, beoordeeld aan de hand van de criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze.

29/09/2020 Lees verder

Nieuw boek van Frits Grotenhuis

Frits Grotenhuis, al jarenlang betrokken in verschillende hoedanigheden bij de topsector Creatieve Industrie, heeft onlangs een nieuw boek gepubliceerd: Perspectives on Cultural and Creative Industries, met bijdragen van Bernd Fesel. In de loop der jaren zijn er veel boeken en artikelen geproduceerd over culturele sectoren, creatieve sectoren, definities, trends, kenmerken, economische waarde, maatschappelijke waarde, cross-overs, innovatiekracht en meer.

17/09/2020 Lees verder

Opiniestuk Caroline Gehrels: creatieve topsector verdient niet alleen steun, maar vooral maatwerk

In het FD van 31 augustus pleit Council-lid Caroline Gehrels, samen met Ilona Haaijer, voor meer zichtbaarheid van de sector, en roepen zij de overheid op om te kijken naar een specifieke set aan steunmaatregelen. Met de vorige week bekend geworden extra steun is daarmee dan ook inmiddels een start gemaakt. Toch zien zij nog meer mogelijkheden voor maatregelen die de cultuur- en creatieve sector er boven op kunnen helpen.

31/08/2020 Lees verder