​​
Actueel overzicht

De fluïde rol van de creatief professional

Hoe moet de toekomstig creatief professional er uit zien? Wat moet deze kunnen? Die vragen waren de inzet van de bijeenkomst van de Dutch Creative Council in Amsterdam. “Wat opvalt bij creatieve opleidingen is dat studenten zo autonoom zijn,” constateert filosoof Bas Haring. Hij pleit voor meer autonomie elders in het hoger onderwijs. (Bron: ScienceGuide)

07/12/2017 Lees verder

Waarom iedere creatieve professional de mogelijkheden van Artificiële Intelligentie moet omarmen

'Laten we eens kijken naar wat innovatie vandaag betekent. En dan meer in het bijzonder in de creatieve industrie. Dan is er één innovatie die er bovenuit steekt en wat betreft prestaties iedere dag indrukwekkender wordt. Ik heb het natuurlijk over Artificiële Intelligentie, ook wel AI genoemd. Wat voor invloed kan AI hebben op de creatieve industrie?' Toen Ivo Roefs die vraag voorlegde aan collega’s, kreeg hij uiteenlopende antwoorden. (Bron: Adformatie)

29/11/2017 Lees verder

‘Overheden, kijk naar volle breedte van muzieksector’

De Raad voor Cultuur schreef in het sectoradvies muziek dat de Nederlandse overheid meer oog moet krijgen voor populaire genres als pop, dance, urban en het Nederlandse lied. Ook moet er meer aandacht komen voor de regio.

24/11/2017 Lees verder

Waarom creatief leiderschap hard nodig is

Nieuwe technologie vraagt 'creatief leiderschap' om de kloof tussen natuurlijke en door de mens gemaakte ecosystemen te overbruggen. Disruptieve leiders pakken deze grootschalige mondiale problemen aan met behulp van een systeembenadering van opgaven en door creatieve oplossingen met empathie en diepgaande kennis van lokale contexten, behoeften en cultuur (Bron: THNK)

24/11/2017 Lees verder