​​

Hoewel de verschillen tussen de bedrijven groot zijn, delen zij hun voornaamste doel: het innoveren van het Nederlandse landschap.

Smart Highway is een vernieuwend concept voor de slimme snelweg van morgen. Een innovatieprogramma dat een andere manier van kijken koppelt aan innovatieve ideeën die slim omgaan met de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden.

Smart Highway is het resultaat van intensieve samenwerking tussen bouwer en ontwikkelaar Heijmans en ontwerper Daan Roosegaarde. Centraal in het concept staan de thema’s duurzaamheid, veiligheid en beleving, die hun uitwerking krijgen in de nieuwste technieken op het gebied van energie en licht.

Sinds de jaren ‘80 wordt er al geschreven over intelligente wegen, de focus op innovatie lag tot nu toe echter bij de auto. Heijmans en Studio Roosegaarde pakken het grootschalig aan door het wegdek te innoveren met designs als ‘Glow-in-the-dark Belijning’, ‘Dynamische Verf’, ‘Interactief Licht’ en ‘Electric Priority Lane’. Samen willen zij de weg duurzaam en interactief maken door slimme verlichting, energie oogsten en verkeerstekens die zich aanpassen aan de wegsituatie. Het design en de interactiviteit van Studio Roosegaarde en de specialistische kennis en de ervaring van Heijmans haalt het beste van twee werelden naar boven. Hoewel de verschillen tussen de bedrijven groot zijn, delen zij hun voornaamste doel: het innoveren van het Nederlandse landschap.


Succesvolle ondernemingen zijn bedrijven die verder vooruit durven te kijken dan de hindernissen van vandaag en open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Het actief zoeken naar en benutten van mogelijkheden voor samenwerking over de grenzen van de eigen branche heen brengt nieuwe oplossingen die beter inspelen op de wensen van klanten. Heijmans wil met deze boodschap haar klanten, partners, branchegenoten en andere relaties inspireren en uitnodigen om samen na te denken over de mobiliteit van morgen.