​​

In een circulaire economie kijken ontwerpers verder dan ‘morgen klaar’. De winst van een product zit hem niet meer in het produceren en verkopen: daarna begint het pas.

Bio Bound maakt circulair en bio-based beton met een heel lage milieu-impact. In het beton zit een combinatie van oud beton en olifantsgras, dat voorheen werd gebruikt om ganzen van Schiphol te weren.

De wereld is voortdurend aan verandering onderhevig. De economie verandert, het klimaat verandert en sommige ecosystemen raken uitgeput. Net zoals de natuur zich voortdurend aanpast aan nieuwe situaties moeten ook wij veranderen. Omdenken is het sleutelwoord: het traditionele patroon van kopen, gebruiken en weggooien is voorbij. Afvalstoffen worden grondstoffen voor nieuwe producten, die evenzogoed afval worden. Ook daarvoor zullen we moeten bedenken hoe we dat straks weer kunnen hergebruiken. De circulaire economie was lange tijd een droom van idealisten, maar is nu een waarheid waaraan we niet meer ontkomen. Midden in die verandering staat Bio Bound. Een bedrijf met durf en daadkracht. Ze maken betonproducten voor de inrichting van de buitenruimte, zoals straatmeubilair, parkbanden, tegels en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden.Ze dragen met hun biobased beton tevens bij aan een aanzienlijke reductie van CO2, omdat de gebruikte grassoort zich onderscheidt door een bovenmatige opname van CO2.

“Er is zoveel beton in het land dat op een gegeven moment gaat verouderen: een enorme schatkamer die klaarligt om toe te passen. Alleen je moet er anders naar kijken. Zie het niet als afval, maar als restproduct, als grondstof die je kunt hergebruiken”, aldus Jaap Scotanus de oprichter van Bio Bound.