​​
Actueel

Nieuw boek van Frits Grotenhuis

In Perspectives on Cultural and Creative Industries biedt Grotenhuis een overzicht van verschillende perspectieven op culturele en creatieve industrieën. Er wordt een caleidoscoop van inzichten gepresenteerd, variërend van internationale good practices in beleidsvorming, tot regionale profilerig met de fashion-industrie; hoe je nieuwe technologieën kunt inzetten voor gedragsverandering, en; waar ontwerpkracht de gezondheidszorg kan versterken.

De relevantie van outreach en disseminatie van best practices wordt geïllustreerd met voorbeelden van internationale festivals. Daarnaast worden verschillende alternatieve standpunten gepresenteerd, zoals de relatie tussen creatieve industrie en onderwijs, gedrag en effectief altruïsme.

Het boek wordt afgesloten met toekomstperspectieven op culturele en creatieve industrieën. Bij het verschijnen van het coronavirus is dit nog relevanter. Culturele en creatieve industrieën kunnen een belangrijke rol spelen in de transitie naar een circulaire economie, de nieuwe mainstream na de coronacrisis. Ondanks de onzekerheden en veranderingen, blijft één ding zeker: onze economie en samenleving hebben behoefte aan culturele en creatieve industrieën!

Het boek is onder andere als free download beschikbaar.