​​
Actueel

International Support Index: handige tool met alle internationale regelingen

Zelfstandige professionals, organisaties en consortia die werkzaam zijn in de creatieve industrie en hun werkpraktijk internationaal willen positioneren, kunnen vanaf nu in de International Support Index gemakkelijk opzoeken welke ondersteunende regelingen er voor hen beschikbaar zijn. Het Nieuwe Instituut en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontwikkelden samen een online tool waarin alle financiële en niet-financiële regelingen voor internationalisering van de creatieve industrie in kaart zijn gebracht.

Voor professionals werkzaam in de sectoren architectuur, design, digitale cultuur, gaming, film of mode zijn over de grens allerlei mogelijkheden om hun praktijk uit te breiden. Vanuit de overheid zijn hiervoor ook steeds meer ondersteunende regelingen beschikbaar bij onder meer het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, SEE NL, DutchCulture, Het Nieuwe Instituut, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Horizon Europe, Fonds voor Cultuurparticipatie en het Nederlands Filmfonds.

Om de vindbaarheid van deze regelingen te vergroten is de International Support Index ontwikkeld. In deze online tool, ontwikkeld door Het Nieuwe Instituut en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, worden gebruikers stap voor stap geleid naar de regelingen die voor hen van toepassing zijn. Dat gaat zowel om financiële, als niet-financiële ondersteuning, van projectsubsidies en (reis)vouchers tot artist-in-residence-mogelijkheden, matchmaking of adviesgesprekken met (lokale) experts.