​​
Actueel

Human Capital in coronatijd

Human Capital Topsectoren zet zich in om u bij deze vragen op het snijvlak van innovatie en menselijk kapitaal te ondersteunen. De komende tijd worden op deze website inspirerende voorbeelden, praktische informatie, webinars en blogs gedeeld over onderstaande drie thema’s:

1) Innovatie voor herstel

Innovatie is de motor achter economische groei, verduurzaming en vooruitgang. Innovatie zal ook de motor zijn achter het herstel uit de huidige crisis. Welke voorbeelden zien we hier al van? En hoe kan u nu in publiek private samenwerking uw innovatiekracht (blijven) inzetten?

2) Sociale binding

We werken maximaal digitaal. Dit vraagt heel andere manieren van verbinding maken en houden tussen werknemers en met externe partners. Human Capital Topsectoren en TNO zetten in op sociale binding om bedrijven te helpen tot een nieuwe wijze van samenwerken en zakendoen te komen. We willen meer dan alleen e-mails met elkaar uitwisselen of videocalls houden. Sociale binding is nodig om ook in deze tijd tot interactie en nieuwe initiatieven te komen.

3) Transitiemogelijkheden arbeidsmarkt

De crisis zet de werkgelegenheid in bepaalde sectoren onder druk, terwijl in andere sectoren nog steeds meer mensen nodig zijn. Wat zijn de mogelijke overstappen tussen deze sectoren waardoor mensen hun kwaliteiten in kunnen blijven zetten?

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Human Capital Topsectoren via hca-topsectoren@ptvt.nl.

Ook vanuit onze eigen creatieve industrie verzamelen we inspirerende voorbeelden op https://resilient.creativeholland.com