​​
Actueel

Creative Holland LIVE:  inspiratiesessies voor makers en bedrijven met internationale ambitie

2020 gaat de boeken in als het jaar waarin reizen een uitzondering werd, en digitaal ondernemen de realiteit. Creatieve makers en ondernemers zijn genoodzaakt hun buitenlandse ontmoetingen en promotie op handelsmissies, beurzen, congressen en festivals nu via online verbindingen tot stand te brengen. Even wennen, maar het biedt ook zicht op nieuwe zakelijke kansen. Sowieso werk aan de winkel voor creatieve oplossingen! Binnen Creative Holland ontstond het idee om, in samenwerking met diverse brancheverenigingen, een reeks thematische (online) bijeenkomsten te organiseren, onder de naam Creative Holland Live met als doel onze ervaringen sector breed te kunnen delen.

Op deze events komen mensen uit de creatieve industrie aan het woord die kennis, ervaringen en tips & trucs uitwisselen en daarnaast in gesprek gaan met de deelnemers. Want uiteraard zijn zij en wij razend nieuwsgierig naar jouw eigen verhalen. Het is een uitgelezen manier om je licht op te steken over wat er mogelijk is voor jou als maker en/of ondernemer in het buitenland, en hoe de overheid, bijvoorbeeld RVO, jou daarbij kan ondersteunen. Van welke nieuwe publieke regelingen kun je gebruikmaken? Hoe kom je in contact met de juiste mensen bij de overheid en met gelijkgestemde makers en ondernemers? In een open setting kun je van elkaar leren, blijf je op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Verbreed je horizon en ontmoet inspirerende mensen die ook geloven dat zij op internationaal niveau kunnen bijdragen in het oplossen van maatschappelijke en zakelijke uitdagingen.

Het thema van de eerste bijeenkomst is online zakendoen: wat zijn de lessen van een jaar digitale promotie? Wat werkte heel goed, of juist totaal niet? Wat wil je graag behouden als hybride events een blijvertje blijken te zijn? Kun je op deze online manier ook nieuw talent scouten? Welke andere nieuwe mogelijkheden doen zich voor? Kortom, genoeg interessante stof om te bespreken en eurekamomenten uit te wisselen. Hoor het bij Creative Holland Live!

Hoe ziet het programma van Creative Holland Live #1 eruit?

Onder leiding van moderator Dionne Verwey, onder meer gids van Oerol online en theatermaker, worden in twee blokken elk twee gasten geïnterviewd. Deze gaan in gesprek over hun ervaringen en geven ieder een presentatie van hun digitale oplossingen. Sprekers zijn:

Ingrid van der Wacht, International & Public Affairs Dutch Design Foundation (Dutch Design Week) en boardmember BEDA (Bureau of European Design Associations).

Derk de Geus, medeoprichter en CEO van Paladin Studios, en voorzitter van de Dutch Games Association.

Marjan Straathof, Global Head of Marketing van Dept Agency, internationaal opererend bureau voor creativiteit, technologie en data, actief lid Dutch Digital Agencies (DDA).

Budi Voogt, CEO Heroic Music Group – Empowering Creators en boardmember Music Manager Forum (MMF).

We sluiten af met een feestelijke lancering van de International Support Index. In deze online gids, ontwikkeld door de twee deelnemende partijen van Creative Holland,
Het Nieuwe Instituut en het Ministerie van EZK, zijn alle regelingen voor internationalisering van de culturele en creatieve sectoren overzichtelijk in kaart gebracht; zowel financiële als niet-financiële regelingen! Voor wie internationale ambities heeft een handige tool om op te zoeken hoe de overheid daarin op inventieve en praktische wijze van dienst kan zijn.

Wil je bij deze eerste editie aanschuiven? Schrijf je snel in via live@creativeholland.com, want er is een beperkt aantal gratis kaarten. Tot ziens op Creative Holland Live #1!

Datum: 15 januari 2021

Tijd: 11:00–12:00 uur

Locatie: live via te volgen via de website van ESNS

Inschrijven via: live@creativeholland.com

Creative Holland is een initiatief van de Topsector Creatieve Industrie, mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) en de Federatie Creatieve Industrie.

Aan Creative Holland Live #1 werken mee: Dutch Digital Agencies (DDA), Dutch Design Foundation (DDF), Dutch Games Association (DGA), Dutch Music Export (DME) en ESNS.

Deelnemende partijen Creative Holland: Federatie Creatieve Industrie, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, DutchCulture, Het Nieuwe Instituut, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Buitenlandse Zaken.