​​
Actueel overzicht

Creatieve industrie draagt bij aan Nederland Circulair 2050

Het project CIRCO maakt deel uit van de topsector Creatieve Industrie en is nauw betrokken bij de transitieagenda’s van consumptiegoederen, kunststoffen, consumptiegoederen en maakindustrie. CIRCO heeft al meer dan 200 bedrijven ondersteund bij het circulair ondernemen, bijvoorbeeld door het anders ontwerpen van producten, het vormen van nieuwe waardeketens en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden van gebruik.

18/01/2018 Lees verder

Over de chemie tussen ontwerpers en hun opdrachtgevers

Over de samenwerking tussen ontwerpers en hun opdrachtgevers is al veel gezegd en nog veel meer geschreven. Eenvoudig is die samenwerking niet. Creatieven en hun klanten begrijpen elkaar niet altijd en weten elkaar soms niet op waarde te schatten. Hun werelden verschillen wezenlijk van elkaar en hun ambities zijn vaak niet dezelfde. Maar als zij elkaar weten te vinden kunnen er mooie dingen ontstaan. (Bron: Roel Stavorinus)

29/12/2017 Lees verder

Goed ontwerp rendeert bovengemiddeld

Bedrijven die goed ontwerp tot speerpunt maken renderen bovengemiddeld. De S&P 500-bedrijven die het afgelopen decennium het meest hebben geïnvesteerd in ontwerpprocessen, mogelijkheden en leiderschap presteerden 211 procent beter dan de rest van de index. (Bron: McKinsey)

29/12/2017 Lees verder

100 ideeën voor 2018

Vraag burgers om hun mening en je krijgt ja, nee, en veel gemopper. Vraag hun om een idee en je krijgt een goudmijn aan denkkracht terug. Harry Starren en Gerbrand Bas van de Federatie Dutch Creative Industries vroegen hun netwerk om tips voor het kabinet, inspiratie voor bedrijven, suggesties voor burgers en visies voor de zorg. Het werden honderd ideeën voor 2018. (Bron: FD)

23/12/2017 Lees verder