​​
Actueel overzicht

Innofest in finale van Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2017

De EEPA-Awards willen innovatie stimuleren in Europa. De organisatie identificeert en beloont daarom initiatieven die ondernemerschap bevorderen. Innofest zet festivals in als living labs voor innovaties, en heeft inmiddels cases gehad als duurzaam kamperen, het stimuleren van het drinken van kraanwater en stroom op plekken zonder aansluiting. Met een bereik van miljoenen per jaar en een goede overdraagbaarheid, mag Innofest nu mee naar de finale van de EEPA-Awards in Talinn, Estland. In november nemen zij het daar, naast het Nederlandse initiatief IMC Weekendschool, op tegen initatieven uit heel Europa.

23/05/2017 Lees verder

Barbera Wolfensberger nieuwe DG Cultuur & Media

Barbera Wolfensberger, huidig boegbeeld van de topsector Creatieve Industrie en CMO bij TMG, zal vanaf 1 juli aantreden bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij wordt daar directeur-generaal Cultuur en Media. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

19/05/2017 Lees verder

The power of creative ownership. Creating impact. Capturing value.

De Council komt op donderdag 18 mei bij elkaar in de ADAM toren. Hoofdonderwerp van deze Council is ‘The power of creative ownership. How to create impact & capture value?’. De middag gaat over het vergroten van de positieve impact van de creatieve industrie, waaronder mode, architectuur, (digital) design, muziek, gaming, film en meer. Hoe vergroot je de economische en maatschappelijke waarde van creativiteit? En hoe zorg je ervoor dat die waarde óók ten goede komt aan de creatieve sector zelf?

18/05/2017 Lees verder

Service design masterclasses voor MKB Maakindustrie

EZ heeft vier kennisinstellingen (Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam, TUD en Service Science Factory van de Universiteit Maastricht) een korte en lange masterclass service design laten ontwikkelen, gericht op de MKB maakindustrie. Dergelijke initiatieven helpen de maakindustrie de omslag te laten maken van puur productbedrijven naar bedrijven die omzet genereren met product-dienst combinaties. De inschrijving voor de masterclasses (tegen sterk gereduceerd tarief) staat inmiddels open. Er kan tot 28 mei worden ingeschreven.

21/04/2017 Lees verder